News & views

Nieuws en blog

October 20, 2022

Recharge with The Owls #3

Toekomstbestending door The Owls’ innovatieproces

Moet je om ook in de toekomst relevant en dus succesvol te zijn dan per se innoveren?

Het antwoord op die vraag begint met een belangrijke disclaimer: ‘innoveren’ is op zichzelf niet een doel of per definitie ‘goed’. Vernieuwen is een middel om je impact te vergroten: financieel, maatschappelijk of beide. Alleen als vernieuwen in de praktijk ook verdere vooruitgang betekent, kan dat leiden tot doorbraken voor uw bedrijf of organisatie en tot duurzame impact. Het kan een nieuw product of nieuwe dienst zijn voor markt of maatschappij. Of een uitgekiende strategie die u onderscheidt van de rest en u succesvol maakt. Het zijn deze doorbraken die vormgeven aan de nieuwe ontwikkelingen. De (economische) geschiedenis laat duidelijk zien dat bedrijven en organisaties zonder een lerend en adaptief vermogen tot impactvolle vernieuwingen hun relevantie verliezen en de marge belanden of zelfs helemaal verdwijnen.

Van droom naar daad

Wat maakt nu een innovatie succesvol? Impactvolle innovaties kenmerken zich door duidelijk onderscheiden fasen en een gestructureerd proces in een omgeving die vernieuwing stimuleert, is onze ervaring uit eigen onderzoek en praktijk. In het streven naar impact heeft elk onderdeel van het innovatieproces kritieke slagings- en faalfactoren. Of dat nu gaat om de creatieve fase van een innovatie, de conceptuele of de operationele fase. The Owls Breakthrough Method© zorgt ervoor dat iedereen die in uw bedrijf of organisatie erbij betrokken is, met elkaar in één integraal model verbonden wordt: bestuurder én professionals/uitvoerders, denkend en handelend vanuit één masterplan. Het geeft helicopterview – de blik van een uil – en maakt verbinding tussen strategie en operatie. En het brengt complexiteit terug tot de essentie. Dat wilt u toch ook?

Waar ligt u wakker van?

Uw wens is altijd ons startpunt. Onze dienstverlening is maatwerk. Heeft u een visie waarmee u maatschappelijke impact wilt bereiken? Wilt u de innovatiebereidheid binnen uw organisatie meten? Alle managementniveaus beter op elkaar afstemmen om relevant te blijven in een snel veranderende wereld? Met The Owls Breakthrough Method© geeft u vorm en sturing aan uw innovatieproces – van start-to-finish. We kijken ook naar de vele valkuilen onderweg mét respect voor de mens. Enkele voorbeelden van opdrachten waar The Owls Breakthrough Method© is toegepast, vindt u hier.

Zo verhoogt u uw succeskans met sprongen...

Wilt u innovatie(beleid) net als The Owls Cooperative gedegen en methodisch aanpakken om de succeskans op doorbraken voor uw organisatie significant te verhogen? Dan gaan we graag met u in gesprek over The Owls Breakthrough Method©. Onze ambassadeurs en trainers praten u daarover persoonlijk bij. Neem contact met ons op.

Een bron van inspiratie voor de innovatieprocessen

Om de impact van het gedachtegoed van The Owls Cooperative zelf te vergroten, hebben we niet alleen een methode ontwikkeld. We hebben onze casestudies ook beschreven in de (Engelstalige) boeken Breakthrough. From Innovation to Impact, deel 1 en deel 2. Laat u zich ook inspireren door impactvolle en baanbrekende innovaties uit ons global netwerk in verschillende sectoren. Vertaal nu uw wens naar bewust beleid!

Benieuwd naar meer?

U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter waar we u op de hoogte houden van de wereld van innovatie en impact maken.

Share this:

Deel dit:

Other news

Adress

The Owls Cooperative (Coöperatieve) U.A.
PO Box 46
4190 CA Geldermalsen
The Netherlands

info@theowlscooperative.com

Social

Follow us on social media

Ready to kick-off?

Find out what opportunities The Owls Breakthrough Method© can create for you!

Contact

Copyright © The Owls Cooperative (Coöperatieve) U.A.

Privacy policyTerms and conditionsDisclaimer

Contact

The Owls Cooperative (Coöperatieve) U.A.
PO Box 46
4190 CA Geldermalsen
The Netherlands

info@theowlscooperative.com

Social

Volg The Owls op social media

Klaar voor de start?

Ontdek uw mogelijkheden met The Owls Breakthrough Method©!  

Neem contact op

Copyright © The Owls Cooperative (Coöperatieve) U.A.

Privacy policyTerms and conditionsDisclaimer